4 Aralık 2016 Pazar

One-Way Ticket – Short Stories

One-Way Ticket – Short Stories

The Girl with Green Eyes

Bill ve eşi Julie tatil için İngiltere'nin güneyine trenle seyahat ediyorlar. Bu uzun ve yavaş bir yolculuk oluyor. Bu sırada Bill'in kahverengi şapkalı bir adamla birbirlerine hikayeler anlatırken, Julie çok sıkılıyor. Julie'nin karşısında pahalı bir takım elbiseli adam oturuyor. Julie okuduğu gazeteye bakarken adamla göz göze gelirler. Konuşmuyor olmalarına rağmen, Julie adamın Plymouth'ta bir tekne yakalayacağını ve İtalya'ya seyahat edeceğini öğreniyor - Julie yabancı yerlere gitmeyi çok seviyor. Tren Plymouth'tan ayrıldıktan sonra Bill, Julie'nin trenden ayrılıp karanlık uzun boylu adamla gittiğini fark ediyor. Kahverengi şapkalı adam Bill'e eşini unutmasını ve tatiline devam etmesi gerektiğini tavsiye eder.


South For The Winter

Yirmi üç yaşındaki Tom, Avrupa'da dolaşırken, ihtiyaç duyduğu zaman iş buluyor ve sıkıldığı zamanlarda başka yerlere seyahet eder. Sofya'ya olan yavaş trende iki Amerikalı kız Melanie ve Carol ile tanışır. Seyahat etmeyi çok severler ve üç genç saatlerce konuşur ve birlikte gülerler. İki kız Yugoslavya'da birkaç gün geçirmek ister ancak Sofya'da Tom ile buluşmak için randevulaşırlar. Tom'un parası yok, bu yüzden Melanie, trenin restoranında yemek alırken Carol vagonda yalnız kalır. Daha sonra kızlar trenlerden ayrılır ve Bulgaristan'a geçer. Polisler trene gelir. Tom da dahil olmak üzere birçok insanın çantalarını kontrol ederler. Polis Tom'un çantasına baktığında 200.000 $ bulur. Tom paranın kendisine ait olmadığını iddia etmesine rağmen , hapse girer. Hapisten çıkınca hapishanede tanıştığı arkadaşıyla Avustralya'ya gitme hayali kurar.


Mr Harris And The Night Train

Bay Harris, Helsinki'den gelen gece treninde vagonda tek başınadır. Tren gece yarısı Otava'da durduktan sonra, iki genç vagona binerler. Yüksek sesle tartışırlar, bu da Bay Harris'i rahatsız eder, fakat ona aldırış etmezler. Genç adam Carl, kardeşinin zengin kocasına ait bir elmas kolye aldı, çünkü paraya ihtiyacı vardı. Kardeşi Elena, kocasının tepkiden korktu, Carl'ı bıçakla tehdit etti ve sonra onu bıçakladı. Dehşet içinde olan Bay Harris, muhafızları çağırmak için koşar, ancak döndüklerinde araba boştur. Bay Harris öyküyü anlatmaya başladığında, bekçi ona Elena di Saronelli'nin seksen yıl önce trende kardeşini öldürdüğünü ve daha sonra trenden atladığını ve kendisini öldürdüğünü söyler. Hayaletler genellikle Eylül ayında gece trenine döner. Bay Harris Finlandiya'daki tatiline devam eder ancak Helsinki'ye otobüsle geri döner.

11 yorum :

Unknown dedi ki...

süper

Adsız dedi ki...

perfect

Adsız dedi ki...

Osuruk gibi

Adsız dedi ki...

ayrıntı yok püğ

Unknown dedi ki...

Ingilizce ozetibide yaz lutfeb

Adsız dedi ki...

Özette zaten ayrıntı olmaz taslak gibi olur

sselamınalehyküm dedi ki...

saollllllllllllllllllllllllllllll

jisoo unnie'm dedi ki...

yorum yapim bariğğ

Adsız dedi ki...

ananı sıkmm amk btscisi

Adsız dedi ki...

ananı sıkmm amk btscisi

Adsız dedi ki...

6/10

Yorum Gönder